Bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm laten maken door Storytelling Studios, geeft jou de mogelijkheid om het verhaal van jouw bedrijf, organisatie of merk op een krachtige en effectieve manier te vertellen. Bij ons kun je een bedrijfsvideo in diverse stijlen laten maken. 

Wat is een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is een audiovisuele presentatie van uw bedrijf, producten, diensten en waarden. Het kan worden gebruikt als marketing- of promotiemateriaal, als middel om uw bedrijf te presenteren aan potentiële klanten of als een interne communicatietool.

Waarom een bedrijfsfilm laten maken? 

Er zijn ontzettend veel redenen om een bedrijfsfilm te laten maken. Je kunt er diverse, uiteenlopende doelen mee behalen. Ieder bedrijf heeft een eigen verhaal, visie en missie. In een bedrijfsfilm kun je al deze elementen laten zien en zodoende een goed beeld schetsen van jouw bedrijf.

Je kunt er ook voor kiezen om juist één van deze elementen in de video in beeld te brengen. Het ligt er maar net aan welke doelstelling je met het bedrijfsfilm voor ogen hebt. Je kunt de video bijvoorbeeld gebruiken om nieuwe medewerkers te werven, maar ook om een goede indruk op (potentiële) klanten achter te laten en zelfs om medewerkers te informeren over veranderende bedrijfsprocessen.

In 4 stappen een bedrijfsfilm laten maken

Wij werken altijd volgens een vaste werkwijze. Deze werkwijze is volledig ingericht om het bedrijfsfilm productieproces zo effectief mogelijk te maken om zo de gewenste doelstelling te behalen.
 • Brainstorm fase

  Het vertellen van verhalen via video is een krachtig middel, maar het vereist een plan om effectief te zijn. Tijdens de brainstorm fase brengen wij jouw verhaal en wensen, de doelstelling, en doelgroep in kaart waarmee het juiste type video bepaald kan worden.

 • Pre-Productie fase

  De pre-productie fase is een cruciale periode waarin we ons volledig richten op het uitwerken van het concept voor de video. We creëren niet alleen het concept maar gaan ook op zoek naar de perfecte filmlocatie. Daarnaast plannen en organiseren we alle logistieke en administratieve zaken die nodig zijn, zoals het verkrijgen van vereiste vergunningen.

 • Productie fase

  De productiefase is het moment waarop alle plannen die zijn gemaakt in de brainstorm- en pre-productiefase samenkomen en het daadwerkelijke filmen begint. We stellen de apparatuur in, filmen we het geplande materiaal zoals we hebben bedacht in het storyboard.

 • Post-Productie fase

  De magie vindt plaats in de post-productie fase waar onze editors muziek, voice-overs, afbeeldingen, animaties en andere elementen samenvoegen tot een samenhangend geheel dat de kijker betovert.

Storytelling Studios als videopartner

Wij zijn jouw betrouwbare partner voor het maken van een bedrijfsfilm die de boodschap effectief overbrengt. Wij bieden een vrijblijvende brainstormsessie aan om je ideeën en wensen te bespreken en samen de beste aanpak te vinden voor jouw project. Neem vandaag nog contact met ons op.

Veelgestelde bedrijfsfilm vragen

Heb je vragen over het laten maken van een bedrijfsfilm? Bijvoorbeeld over de doorlooptijd, prijzen of revisies? Op deze pagina vind je de antwoorden op veelgestelde vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op!.

1 Waarom zou ik een bedrijfsfilm laten maken?

Een bedrijfsfilm kan veel voordelen hebben voor uw bedrijf, zoals het verbeteren van uw merkbekendheid, het vergroten van uw online aanwezigheid, het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. Het kan ook helpen om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie.

2 Wat hebben jullie nodig om te starten met mijn bedrijfsfilm?

Om uw bedrijfsfilm te produceren, bieden wij een vrijblijvende brainstormsessie aan waarin we uw wensen en doelen in kaart brengen. Op basis hiervan bespreken we de verschillende mogelijkheden en kunnen we een prijsvoorstel doen voor de productie van uw bedrijfsfilm. Zo zorgen we ervoor dat uw bedrijfsfilm perfect aansluit bij uw wensen en doelen.

3 Hoeveel kost het om een bedrijfsfilm te laten maken?

De kosten van het maken van een bedrijfsfilm kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de film, de complexiteit van de productie en het niveau van professionaliteit. De bedrijfsfilm kosten hangen dus sterk af van wat je precies wilt. We gaan daarom graag met je in gesprek om tot de juiste prijs te komen. Vaak komen we uit op prijzen tussen de €1400,- en €2200,-.

4 Wat is de doorlooptijd voor het maken van een bedrijfsfilm?

De tijd die nodig is om een bedrijfsfilm te maken, kan variëren afhankelijk van de omvang van het project en de beschikbaarheid van alle betrokken partijen. Over het algemeen kan het proces enkele weken tot enkele maanden in beslag nemen.

5 Kan ik een bedrijfsfilm laten maken in verschillende talen?

Ja, het is mogelijk om een bedrijfsfilm te laten maken in verschillende talen door middel van voice-overs. In plaats van de hele film opnieuw te produceren in een andere taal, kan er voor gekozen worden om de bestaande film te vertalen en deze te voorzien van voice-overs in de gewenste talen. Op deze manier kan de bedrijfsfilm aangepast worden aan verschillende doelgroepen en internationale markten bereiken zonder extra kosten te maken voor productie en creatieve inhoud. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de voice-over van hoge kwaliteit is en dat de timing van de voice-over overeenkomt met de beelden in de film.

6 Hoe kan ik de resultaten van mijn bedrijfsfilm meten?

Om ervoor te zorgen dat een bedrijfsfilm succesvol is, moet ervoor gezorgd worden dat deze professioneel is geproduceerd, een duidelijke boodschap heeft die aansluit bij het merk en doelgroep, en dat deze goed wordt gepromoot via de juiste kanalen. Het is ook belangrijk om de resultaten te meten en te evalueren. Dit kan bijvoorbeeld door het aantal views, de betrokkenheid van de kijkers en het aantal conversies te meten.

7 Kan mijn bedrijfsfilm worden voorzien van ondertiteling?

Ja, het is mogelijk om uw bedrijfsfilm te voorzien van ondertiteling. Dit kan handig zijn als u uw doelgroep in verschillende landen wilt bereiken, maar ook voor mensen die slechthorend zijn of de taal niet goed begrijpen.

8 Wat is het beleid met betrekking tot revisies en feedback?

Ons beleid met betrekking tot revisies en feedback is dat wij een onbeperkt aantal revisierondes bieden. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat onze klanten tevreden zijn met het eindresultaat en dat we samenwerken tot we het gewenste resultaat bereiken. Wij geloven dat dit de beste manier is om ervoor te zorgen dat onze klanten volledig tevreden zijn met het uiteindelijke product en de investering in hun bedrijfsfilm waarderen.

Heb je een vraag?
Bram de Vries
Oprichter & storyteller