Explanimation laten maken

Een explanimation wordt ook wel uitleganimatie genoemd. Het is de ideale manier om bepaalde (ingewikkelde) processen op een heldere manier uit te leggen zodat het door iedereen wordt begrepen. Ondanks dat het vaak op een simpele manier wordt gedaan, ziet een explanimation video er altijd professioneel uit.

Een explanimation video kan goed worden gebruikt om complexe zaken op een duidelijke manier uit te leggen. Daarnaast kan het helpen om belangrijke instructies op een snelle toch heldere manier te geven. Je hoeft het niet in veel woorden te vertellen, maar laat de animatie het werk doen. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis brainstormsessie aan!

Werkwijze

Wanneer je een explanimation te laten maken door Storytelling Studios volgen we altijd een vaste werkwijze. We denken vooraf met je mee en zetten zo de beste mogelijke explanimation neer.

Brainstorm

1 Brainstorm

Iedere animatie vraagt om een helder concept. Wat wil je vertellen en wat moet er vooral niet in de video komen? Samen bepalen we de kern, aan de hand van de doelstelling die je belangrijk vindt.

2 Storyline

Het concept werken we uit tot een script, waar de kern nog duidelijker in naar voren komt. We brengen de boodschap op de meest krachtige manier, door gebruik te maken van beeld, audio en de combinatie daarvan.

3 Productie

Tevreden met het script en de storyline? We starten met de productie van jouw animatie. Een animatie die past bij jouw bedrijf en het behalen van jouw doelstellingen.

4 Oplevering

We leveren je de video op, zodat je die kunt gebruiken op de website, op Social Media en voor andere gelegenheden die je belangrijk vindt.

Explanimation kosten

De explanimation kosten hangen af van de vorm animatie. De prijzen zijn op basis van 60 seconden film. De prijzen zijn inclusief voice-over en muziek. Daarnaast hanteren wij altijd een onbeperkt aantal revisierondes. We kiezen vooraf welke animatievorm het meest passend is bij jouw doelstelling. We behandelen ze hieronder:

Custom: €3950

Een custom animatie of een animatie op maat, wordt helemaal in jouw huisstijl gemaakt. Zo past het goed bij jouw bedrijf en je andere communicatie middelen. De ideale manier om je verhaal op een heldere manier te delen.

Een custom animatie kost €3950,- voor een minuut animatie. Dit is een vaste all-in prijs, met de muziek, de voice-over en een onbeperkt aantal revisierondes.

Cartoon: €2450

Een cartoon animatie is een 2D animatie in de vorm van een cartoon. Met een cartoon animatie kun je jouw verhaal op een originele en opvallende manier tonen. Vaak wordt er bij een cartoon ook een vleugje humor gebruikt.

De vaste prijs voor een cartoon animatie is € 2450,- voor een minuut animatie. Deze vaste prijs is inclusief muziek en voice-over. Ook vinden we het belangrijk dat de animatie helemaal naar wens is, dus je krijgt een onbeperkt aantal revisierondes. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een cartoon animatie? Klik dan op de knop hieronder.

Whiteboard: €1950

Bij een whiteboard animatie lijkt het alsof er wordt getekend op een whiteboard. Een whiteboard animatie is heel simpel, maar ontzettend duidelijk. Vaak wordt het ook als prettig ervaren om naar te kijken. Erg geschikt voor een explanimation.

De vaste prijs voor een whiteboard animatie is €1950,- voor een minuut animatie. Deze vaste prijs is inclusief muziek en voice-over. Ook vinden we het belangrijk dat de animatie helemaal naar wens is, dus je krijgt een onbeperkt aantal revisierondes.

Motion Graphic: €1450

Motion graphics zien er heel strak uit. Het kan goed worden ingezet wanneer je op een zakelijke manier iets wil uitleggen. Eventueel kan er gebruik worden gemaakt van echte beelden. Zo kan een persoon iets uitleggen en kan de uitleg worden versterkt met geanimeerde teksten en objecten.

De vaste prijs voor deze stijl is €1450,- voor een minuut animatie. Deze vaste prijs is inclusief muziek en voice-over. Ook vinden we het belangrijk dat de animatie helemaal naar wens is, dus je krijgt een onbeperkt aantal revisierondes.

Heb je een vraag?
Bram de Vries
Oprichter & storyteller