Brand guide laten ontwerpen

Bij Storytelling Studios begrijpen we dat elk bedrijf een uniek verhaal te vertellen heeft en dat verhaal vloeit door in alle details. Ons doel is om dat verhaal te vangen en tot leven te brengen in creatieve en doordachte brand guides. Betreed de wereld van visuele storytelling en ontdek hoe een krachtige brand guide het verschil kan maken voor jouw merk.

VakQundig Case inspiratie (4)

Wat is een brand guide?

Brand guides, ook wel bekend als style guides of brandbooks, beschermen jouw merk. Het is een gedetailleerd document waarin de huisstijl en communicatiestijl van een merk wordt vastgelegd. Een brand guide is een onmisbaar onderdeel van de branding, waarin richtlijnen (letterlijk: brand guidelines) voor het gebruik van het merk worden vastgelegd. Een brand guide bevat elementen zoals logo's, kleurenpalet, typografie, en andere visuele aspecten. De brand guide geeft vaak ook inzicht in de kernwaarden en de tone of voice van een merk.

Wat zijn de voordelen van een professionele brand guide?

Een brand guide is de sleutel tot een consistente en impactvolle merkervaring. Het is een kompas dat de visuele en communicatieve aspecten van jouw merk stroomlijnt. Een brand guide geeft duidelijk richtlijnen over stijl, logo's kleur en typografie. Verschillende visuele elementen vormen hierdoor een verendigde uitstraling. Dit versterkt niet alleen de herkenbaarheid van jouw merk, maar het bouwt ook een vertrouwensband op met je doelgroep. Bij Storytelling Studios bouwen we onze brand guides op drie pijlers.
 • Consistentie

  We zorgen voor een uniforme merkervaring in alle visuele elementen, waardoor jouw merk herkenbaar in beeld blijft. Consistentie brengt een merk verder door verbinding te maken met de doelgroep. Wij helpen je om krachtige en consistente communicatie te gebruiken.

 • Flexibiliteit

  Jouw merk behoudt altijd zijn essentiële waarden. Met onze krachtige brand guides zorgen we ervoor dat jouw merk in diverse contexten op dezelfde professionele manier kan worden gebruikt.

 • Relevantie

  Onze brand guides sluiten nauw aan bij de waarden en doelen van jouw organisatie. Hierdoor is de brand guide een weerspiegeling van de identiteit die je als organisatie wilt uitdragen. Zo zorg je ervoor dat jouw merk relevant blijft volgens de merkidentiteit van de organisatie.

Ervaar impactvol design

Ontdek een selectie van onze meest recente werk van inspirerende brand guide designs. Elk uniek project weergeeft onze toewijding aan het vertellen van unieke verhalen door middel van design en storytelling.

Case: Vakqundig Brandguide

Binnen het dynamische domein van veiligheid staat Vakqundig paraat voor een opvallende transformatie. Met een sterke focus op innovatie en betrouwbaarheid zijn wij de uitdaging aangegaan om hun visuele identiteit te vernieuwen. Ontdek hoe we Vakqundig hebben bijgestaan om veiligheid een eigentijdse en opmerkelijke uitstraling te geven, terwijl de kernwaarde van betrouwbaarheid intact blijft.

Waarom kiezen voor Storytelling Studios?

Wij begrijpen dat een brand guide een krachtig hulpmiddel is om de identiteit van jouw organisatie borgen en correct te communiceren. Een brand guide schrijft richtlijnen voor over belangrijke contactpunten van een merk. Hier is waarom je voor ons zou moeten kiezen:
 • Visual storytelling

  Bij Storytelling Studios geloven we dat een krachtige brand guide begint met een overtuigend verhaal. Ons team is doordrenkt van de kunst van verhalen vertellen en begrijpt de cruciale rol hiervan in effectieve merkcommunicatie. Wij hebben de expertise om jouw unieke verhaal te vangen en om te zetten in een brand guide die jouw merk bewaakt.

 • Creatief en impactvol design

  Ons streven naar originaliteit stelt ons in staat om brand guides te creëren die zich onderscheiden van de massa en daadwerkelijk impact maken. We geloven in het bouwen van een visuele identiteit die een blijvende indruk achterlaat.

 • Flexibel en schaalbaar

  Of je nu een start-up bent en net begint of een gevestigde organisatie met uitbreidingsplannen, wij staan voor je klaar. Onze brand guide designs zijn flexibel en schaalbaar. We kunnen meegroeien met je bedrijf en zorgen ervoor dat de brand guide en de inhoud ervan relevant blijft in alle stadia.

Brand guide laten ontwerpen?

Onze deskundige designers en storytellers staan klaar om je te begeleiden bij het ontwerpen van een krachtige brand guide. We zorgen ervoor dat de brand guide naadloos aansluit op de doelen en visie van de organisatie. Laat ons je helpen bij het creëren van een brand guide die die het merkverhaal van jouw organisatie vertelt en het merk bewaakt.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het laten ontwerpen van een brand guide? Misschien ben je benieuwd naar de doorlooptijd, de prijzen, of hoe het zit met revisies? De antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier. Staat het antwoord op jouw specifieke vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Wat zijn de kosten voor het laten ontwerpen van een brand guide?

Onze prijzen variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en jouw specifieke wensen. De basisprijs start bij € 1500, inclusief analyses en onbeperkt revisies. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte.

Hoe lang duurt het om een brand guide te laten ontwerpen?

De doorlooptijd varieert per opdracht, maar we streven ernaar om binnen 2-3 weken na de analyse de eerste concepten te presenteren. Meestal wordt het project binnen 6 weken afgerond. Wil je binnen korte tijd het project afronden, bijvoorbeeld vanwege een deadline? Spoedprojecten zijn altijd mogelijk, neem daarvoor contact met ons op.

Wat is het verschil tussen een brand guide en een brand book?

Het onderscheid tussen een brand guide en een brand book ligt voornamelijk in de diepgang en omvang van de informatie. Een brand guide is beknopter en legt de nadruk op praktische instructies voor het gebruik van visuele elementen. Een brand book vooral gericht op het merkverhaal, zoals de geschiedenis van het merk, de missie, waarden en strategische positionering. Een brand book biedt een holistische kijk op het merk en voor interne en externe stakeholders.

Hoeveel revisies zijn inbegrepen?

Wij bieden onbeperkte revisies om ervoor te zorgen dat de brand guide volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Welke bestandsformaten ontvang ik?

Je ontvangt de brand guide in diverse formaten, waaronder PDF en andere gangbare formaten. Specifieke vereisten? Laat het ons weten.

Kan ik nieuwe communicatie middelen laten ontwerpen voor mijn merk?

Natuurlijk! Tijdens de inventarisatie onderzoeken we welke communicatie middelen nodig zijn in de organisatie. Mocht blijken dat er nog communicatie middelen ontbreken dan kan het ontwerp hiervan in het project worden opgenomen.

Ontwerpen jullie alleen brand guides voor bedrijven?

Nee, wij ontwerpen brand guides voor diverse merken, zoals non-profit organisaties, evenementen en natuurlijk bedrijven.

Waar vind ik een brand guide of brandbook voorbeeld?

Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van brand guides. We hebben voor zeer diverse merken brand guides ontworpen. Ben je op zoek naar een specifiek voorbeeld? Laat het ons weten!

Wat als ik geen duidelijk idee heb?

Geen zorgen! Wij doen de concepting, geven advies en helpen je om jouw ideeën te visualiseren. Onze strategische storytellers en deskundige designers staan klaar om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van professionele brand guide.

Heb je een vraag?
Bram de Vries
Oprichter & storyteller