Documentaire maken

Wil je een documentaire maken en ben je op zoek naar een partner die je helpt bij dit proces? Bij Storytelling Studios ben je aan het juiste adres. We zijn een videoproductiebedrijf in Amsterdam en we zijn gespecialiseerd in het creëren van mooie en krachtige verhalen en kunnen deze moeiteloos omzetten in beeld.

Bekijk ons werk

Waarom een documentaire maken met een partner

Vaak wordt een documentaire gemaakt door filmmakers. Toch kan je ook een documentaire maken wanneer je zelf geen filmmaker bent. Misschien loop je al een tijdje rond met een steengoed idee, maar weet je niet hoe je dit om kunt zetten in een documentaire omdat je de kennis van het filmmaken niet hebt.

Een partner als Storytelling Studios kan je hierbij goed helpen. We denken graag met je mee, helpen je bij het maken van een goede storyline en kunnen ook het filmen en het editten voor je doen. Zo zorgen we er samen met jou voor, dat je verhaal wordt verteld.

Film-2

Tips voor het maken van een goede documentaire

Loop je al een tijdje met een concept voor een documentaire, werk het eerst uit tot een volwaardig filmidee. Dit doe je door informatie te verzamelen en eens met een ervaringsdeskundige te praten. Je kunt ons hiervoor benaderen. Doe hierbij ook onderzoek naar de haalbaarheid van je plannen.

Is het onderwerp goed genoeg en heb je genoeg tijd en geld beschikbaar. Verdiep je eventueel ook in verschillende filmfondsen. Jaarlijks kun je deze fondsen benaderen en wanneer zij geloven in je idee, kun je kans maken op een fonds.

Brainstorm

Filmfondsen

Is het onderwerp goed genoeg en heb je genoeg tijd en geld beschikbaar. Verdiep je eventueel ook in verschillende filmfondsen. Jaarlijks kun je deze fondsen benaderen en wanneer zij geloven in je idee, kun je kans maken op een fonds.

Camera crew 1

Cruciale momenten

Wanneer de documentaire draait om bepaalde mensen, is het heel belangrijk een goede band met hen te hebben. Op die manier kunnen zij zich kwetsbaar opstellen voor de camera. Interview de personages vooraf, zodat je weet welke momenten cruciaal zijn voor de documentaire en wees er op deze momenten ook bij.

Offerte aanvragen
New Project (24)

“We hebben eerst zelf lopen hannesen wat niet werkte maar Storytelling studios kwam er aan en  kreeg het gelukkig wel picobello voor elkaar.” 

Picobello B.V. 

Kosten om een documentaire te maken

De kosten om een documentaire te maken kunnen door veel dingen hoog op lopen. Daarom is het raadzaam een fonds aan te schrijven. Omdat elke documentaire anders is, is het lastig om een kostenplaatje te maken. Wel geven we een overzicht van kosten waar je rekening mee moet houden, wanneer je samen met ons een documentaire gaat maken.

Om je een goed overzicht te geven van de kosten die wij rekenen, adviseren we een offerte aan te vragen. Op die manier kunnen wij je een van een passende prijs voorzien.

Offerte aanvragen

Tica bedrijfsfilm

Benodigde dagen voor de opnamen

Kunnen we de opnamen voor de bedrijfsfilm in één dag komen maken? Dat kan bijna altijd. Als dat niet lukt lopen de kosten hoger op. We komen een paar keer langs met onze professionele apparatuur. Op die manier maken we alle opnamen die we nodig hebben, om de bedrijfsfilm te laten maken.

Camera crew 1.2

Montage werk

Wanneer het gaat om een lange documentaire waarbij veel beelden verwerkt moeten worden, kunnen de kosten voor de montage ook oplopen. Wel weet je zeker dat de montage goed wordt gedaan.

Staat de eerste versie van de documentaire, dan mag je daarna nog een onbeperkt aantal revisies doorvoeren.

Editen

Voice-over bij de video

Vaak hoor je bij documentaires een voice-over. Vaak is dit de stem van de maker zelf. Wil je liever een voice-over gebruiken, dan kan dat ook. Dit heeft wel invloed op de prijs en de tarieven. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Voice-over 1.2

Muziek

Wij hebben toegang tot goede rechtenvrije muziek, die goed zullen passen bij de documentaire. Mocht er andere muziek nodig zijn, dan kan dit eventueel ook invloed hebben op de prijs.

Muziek

Meer weten?

Mocht je nog vragen hebben of een aantal dingen met ons willen bespreken? Je kunt contact opnemen via de whatsapp tool op deze pagina, maar je kunt ons ook bellen op 085 303 37 86 of mailen op info@storytellingstudios.nl.

Neem contact op