Uitleganimatie

Wil jij graag een bepaald proces op een heldere manier uitleggen die iedereen begrijpt? Of wil je graag een nieuw product op een ludieke wijze lanceren?

Laat ons dan een uitleganimatie, ook wel explanimation, voor je maken, die niet alleen goed zal worden ontvangen door jouw doelgroep maar die er ook nog eens professioneel uitziet en aansluit bij de huisstijl van jouw bedrijf. Je leest er op deze pagina meer over!

Offerte AanvragenBekijk ons werk

Wat is een uitleganimatie?

Een uitleganimatie is een animatie waarin stap voor stap een bepaald proces of werking van een product wordt uitgelegd. Doordat de stappen één voor één worden gevisualiseerd, krijg je een heldere uitleg animatie die iedereen begrijpt.

Zo’n animatie kun je dus perfect gebruiken om complexe stappen aan op een duidelijke en toegankelijke manier uit te leggen. Het is dan ook niet voor niets dat uitlegvideo’s onder andere worden gebruikt door vliegtuigmaatschappijen en andere grote (internationale) instanties.

AanvragenOver ons

Waarom kiezen voor een animatie uitleg?

Een animatie uitleg is tegenwoordig de meest efficiënte manier om een proces of werkwijze uit te leggen. Daarnaast is het ook een heel krachtige en vlotte manier om instructies te geven. In een uitleg animatie kun je namelijk in enkele seconden de instructies weergeven, waarbij je in een tekst misschien wel meer dan 1.000 woorden kwijt bent.

Bovendien vinden mensen het tegenwoordig ook veel fijner om naar een video te kijken dan een lange lap tekst te lezen, vooral als dit om iets gaat dat zij nog niet zo goed begrijpen. Wil jij jouw doelgroep dus op de meest effectieve en voor hen meest prettige instrueren? Dan is een uitlegvideo dé vorm van content waarvoor je moet kiezen.

AanvragenOnze producten

Een Uitleganimatie laten maken 

Wanneer je ervoor kiest om een uitleg animatie te laten maken door Storytelling Studios, kun je kiezen uit drie verschillende vormen, namelijk;

Whiteboard animaties

Bij een whiteboard animatie lijkt het alsof er iets wordt uitgelegd op een whiteboard, een beetje zoals ook op scholen gebeurt dus. Deze animatie heeft een schetsmatige uitstraling en is daardoor ideaal te gebruiken om een ingewikkeld concept, nieuw product of plan uit te leggen.

Meer over whiteboard

Cartoons

Wil je graag ingewikkelde zaken op een heldere manier uitleggen? Dan kun je het beste kiezen voor een cartoon animatie. In een Cartoon animatie kan namelijk heel goed stap voor stap in beeld worden gebracht wat de doelgroep precies moet doen of hoe iets precies werkt.

Je kunt bij een cartoon animatie er zelfs voor kiezen om er een vleugje humor aan toe te voegen, zodat de complexiteit van de instructies nog meer behapbaar wordt voor de doelgroep.

Meer over cartoon

Motion graphics

Met motion graphics worden bewegende teksten en objecten bedoeld.  Je kunt met deze stijl op een hele leuke, maar ook strakke manier complexe instructies toegankelijk en begrijpelijk maken voor de doelgroep.

Als je voor deze stijl kiest, krijg je een strakke en duidelijke animatie die wat formeler oogt dan een cartoon. Perfect dus wanneer je een professionele, maar ook vlotte uitstraling wilt hebben en dingen op een heldere manier wilt uitleggen.

Meer over Motion Graphic

Stijl kiezen

Voor welke stijl jij het beste kan kiezen, is van een aantal factoren afhankelijk. Het hangt onder andere af van je doelen en je doelgroep en wat je met jouw bedrijf wilt uitstralen. Je kunt bijvoorbeeld beter voor een motion graphic kiezen als je een wat meer professioneler en zakelijke uitstraling wilt hebben.

Wil je juist op een informele en speelse manier overkomen op jouw doelgroep? Dan is een cartoon animatie een goede optie. Uiteraard geven we je hier graag een advies op maat over, wanneer je door ons jouw uitleg animatie laat maken.

Bekijk ons werk

Brainstormen

Kosten van een uitleg animatie

De kosten van een uitleg animatie zijn bij ons altijd duidelijk en transparant. Ook zijn de prijzen inclusief muziek, geluidseffecten en een voice-over. Ook krijg je een onbeperkt aantal revisierondes zodat je animatie helemaal naar wens is. De prijzen zijn op basis van 60 seconden. Elke 5 seconden langer kost nog eens €85.

Cartoon

€2050

Een unieke stijl met aandacht voor de complete omgeving en kleinste details. Volledig in jouw huisstijl, ter promotie van een product, merk of jouw bedrijf.

aanvragen

Whiteboard

€1550

Getekend, dus ontzettend duidelijk als je stap-voor-stap wilt uitleggen hoe het werkt. Ideaal om jouw aanpak of unieke toegevoegde waarde uit te leggen.

aanvragen

Motion Graphic

€1050

Goedkoopste keuze voor een promotiefilm, als animatie met de belangrijkste elementen. Kom tot de kern en leg dit uit in een korte en bondige video.
 
aanvragen

Uitleganimatie laten maken?

Meer weten over onze werkwijze? Bel ons op telefoonnummer 085 303 37 86, stuur ons een e-mail naar info@storytellingstudios.nl of gebruik ons online contactformulier.
 
Film-1