Animatie video laten maken

Ben je op zoek naar een manier om complexe boodschappen op een heldere en korte en bondige manier over te brengen op je doelgroep? Dan kun je dit perfect doen door middel van een animatie video laten maken. Je kunt animaties gebruiken voor allerlei onderwerpen en in verschillende stijlen. Wat je doel ook is, wij kunnen elke animatie maken.

Wil je graag een bedrijfsfilm laten maken om je medewerkers te instrueren? Of wil je graag jouw product of dienst onder de aandacht brengen bij jouw klanten? Dit is allemaal mogelijk met een animatie video. Bovendien zorgen wij er altijd voor dat de animatie video die wij voor jou maken, naadloos aansluit bij de doelgroep en perfect past bij de boodschap die jij wilt overbrengen. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag een gratis brainstormsessie aan!

Animatie video maken door Storytelling Studios

Wij van Storytelling Studios zijn creatief, transparant en denken graag met je mee op business-niveau. Ons team bestaat uit experts die gespecialiseerd zijn in het maken van een animatie video. Ons werk begint en stopt niet alleen bij het maken van een bedrijfsfilm, we denken vooraf ook goed met je mee over de insteek, stijl en inhoud van de animatie. 

Uiteraard overweeg je niet voor niets om een animatie te laten maken. Je hebt een boodschap die je op een zo goed mogelijke manier wilt overbrengen op de doelgroep, zodat je een bepaalde doelstelling kunt halen. Wil je zeker weten dat dit zal gebeuren? Laat het maken van een animatievideo dan over aan Storytelling Studios. We bespreken graag de mogelijkheden tijdens een gratis brainstormsessie!

Waarom een animatie video laten maken?

De meest voorkomende reden om een animatie video te laten maken, is om een boodschap duidelijk, krachtig en effectief over te brengen. Je hebt vast weleens gehoord van het gezegde ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden'. Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar het is wel waar. Met een animatie video kun je meer (en vaak ook doeltreffender!) hetzelfde vertellen dan in 1.000 woorden. Ook kun je met een animatievideo gemakkelijk je verhaal communiceren aan anderstaligen of laaggeletterden. 

Sowieso kijken mensen tegenwoordig veel liever naar beeld dan naar een lange lap tekst. Wil je dus zeker weten dat jouw boodschap echt goed overkomt op jouw doelgroep? Dan is het een goed idee om een animatievideo te laten maken. 

AAA 0

1 Wat zijn de kosten van een animatie video?

De kosten van een animatie video laten maken zijn bij Storytelling Studios altijd duidelijk. Die transparantie vinden we belangrijk. Deze prijzen zijn inclusief muziek, geluidseffecten, voice-over en een onbeperkt aantal revisierondes. De prijzen zijn: 

  • Custom animatie €3950
  • Cartoon animatie: €2450
  • Whiteboard animatie €1950

2 Kan een animatievideo in een andere taal?

Dat is zeker mogelijk, we werken zowel met internationale klanten als klanten die animatie inzetten om te communiceren met anderstaligen. We werken met native speakers die voor ons de voice-over in kunnen spreken of de juiste ondertiteling maken.

3 Wat is de gemiddelde productietijd van een animatievideo?

De productietijd van een animatie is afhankelijk van het type animatie en de lengte. We beginnen altijd met een brainstormsessie, daarna gaan we aan de slag met het script en storyboard. Als dat helemaal naar wens is gaan we aan de slag met de animatie. We streven er altijd naar de animatie zelf binnen 10 werkdagen af te hebben. Daarna heb je de tijd om de animatie van feedback te voorzien. Heb je met spoed een animatie nodig? Dan zorgen we ervoor dat dit proces wat sneller gaat.

4 Welke bestanden dien ik aan te leveren voor de start van de animatievideo?

We beginnen de samenwerking altijd met een brainstormsessie. Hieruit wordt duidelijk welke input we van jou nodig hebben. Vaak zijn dit dingen als:

  • Styleguide en kleurencode
  • De juiste logo’s
  • Eerder designwerk
  • We gebruiken eventueel al gemaakte scripts ook graag als inspiratie. 

Kosten animatiefilm

De kosten voor een animatiefilm zijn bij ons altijd hetzelfde. We hanteren vaste all-in tarieven, waardoor je nooit teveel betaalt. Veel andere bureaus geven niet precies aan wat de animatievideo prijs is, maar dat doen wij graag anders. We begrijpen dat jij wilt weten waar je aan toe bent. Daarom zijn onze vaste all-in prijzen altijd inclusief het script, de professionele voice-over en oneindige revisierondes

Custom animatie €3950

Custom animaties zijn het meest uitgebreid en complex. Het is de crème de la crème onder onze animatievideo stijlen. Een vaste stijl is het niet omdat alles vanaf het begin wordt getekend. 

De all in prijs voor deze stijl is €3950,- voor de eerste minuut animatie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een custom animatie? Wij adviseren je hier graag over in een gratis brainstormsessie.

Cartoon animatie: €2450

Een vaste Cartoon stijl volledig in jouw huisstijl, voor een animatiefilmpje dat bijvoorbeeld laat zien hoe jullie werken.

De all in prijs voor deze stijl is €2450,- voor de eerste minuut animatie. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een cartoon animatie? Wij adviseren je hier graag over in een gratis brainstormsessie.

Whiteboard animatie €1950

Een getekende stijl, waarmee we stap-voor-stap aangeven hoe processen of technieken werken. Een stijl die veel aandacht trekt. De all in prijs voor een whiteboard animatie stijl is €1950,- voor de eerste minuut animatie.

Animatie video laten maken?

Tijdens de eerste brainstormsessie brengen we je doelstellingen in kaart. We dringen bij jullie door tot de kern, om precies te begrijpen waar het om gaat. Vanuit die kennis kunnen we de boodschap perfect omzetten naar een script en een storyboard. Als die naar wens is maken we de animatie.

Wij focussen de boodschap op de doelgroep. Wil je animatiefilmpjes laten maken voor de eigen medewerkers of juist voor nieuwe klanten? Een totaal andere doelstelling, die vraagt om een ander filmpje. Daarbij houden we ook altijd rekening met de eigen huisstijl. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis brainstorm aan! 

Heb je een vraag?
Bram de Vries
Oprichter & storyteller