Corporate video

Video wordt niet alleen veel beter bekeken, de informatie wordt ook nog eens beter opgeslagen door de kijker dan wanneer hij de informatie in een tekst zou lezen.

Corporate video is daarmee de ideale manier om informatie over jouw bedrijf te delen met je werknemers of je klanten. 

Bekijk ons werk

Wat is Corporate film?

Een Corporate film is eigenlijk hetzelfde als een bedrijfsfilm. Veel bedrijven zetten het in om informatie over het bedrijf te communiceren richting klanten of werknemers. Denk hierbij aan de ontwikkelingen van het bedrijf, belangrijk informatie als missie en visie of aankomende veranderingen.

Daarnaast kan een Corporate video worden ingezet als promotiefilm of als recruitment video. Het is een goede manier om de aandacht te leggen op jouw USP’s en wat jouw bedrijf anders maakt dan die van de concurrent. 

op creatief & business niveau Mee denken

Wil je inzetten op Corporate film, maar weet je niet waar je moet beginnen? Storytelling Studios denkt zowel op creatief niveau als op business niveau met je mee. Dit omdat we creatief zijn ingesteld, maar een bedrijfskundige achtergrond hebben. We kunnen daarom jouw verhaal gemakkelijk omzetten in een goede video.

New Project (26)

Brainstormsessie

Voordat we aan de slag gaan, houden we gezamenlijk een brainstormsessie. Er wordt dan duidelijke welke boodschap je wilt vertellen, wat het doel van de video is, wie de doelgroep is en waar de video getoond wordt. Ook bekijken we de mogelijkheden van een bedrijfsanimatie.

New Project (25)

Storyline

Op basis daarvan gaan we aan de slag met een storyline en een script. Zijn de storyline en het script helemaal naar wens? Dan gaan we aan de slag met de productie. Zowel het script als de uiteindelijke video mag je onbeperkt van feedback voorzien.

New Project (24)-1

Werkwijze

 

Brainstorm

Stap 1:
Brainstorm

Iedere Corporate film vraagt om een helder concept. Wat wil je vertellen en wat moet er vooral niet in de video komen? Samen bepalen we de kern, aan de hand van de doelstelling die je belangrijk vindt.

Script

Stap 2:
Storyline

Het concept werken we uit tot een script, waar de kern nog duidelijker in naar voren komt. We brengen de boodschap op de meest krachtige manier, door gebruik te maken van beeld, audio en de combinatie daarvan.

Opnames

Stap 3:
Productie

Tevreden met het script en de storyline? We verzorgen de productie. Voor een Corporate film die past bij jouw bedrijf en dat wat je wilt uitstralen.

Oplevering

Stap 4:
Oplevering

We leveren je de video op, zodat je die kunt gebruiken op de website, op Social Media en voor andere gelegenheden die je belangrijk vindt.

“We hebben eerst zelf lopen hannesen wat niet werkte maar Storytelling studios kwam er aan en  kreeg het gelukkig wel picobello voor elkaar.” 

Picobello B.V. 

De kosten van een Corporate video

Storytelling Studios werkt met scherpe prijzen. Wel zijn de kosten van een Corporate video afhankelijk van een aantal factoren die hieronder staan genoemd. Vraag daarom vrijblijvend een offerte aan. Vaak ligt de prijs tussen de €1400,- en €2200,-.

De verschillende factoren zijn:

Aantal opnamedagen

Een Corporate film kan bijna altijd in een dag worden opgenomen. Wanneer dit niet lukt, wordt de prijs hoger.

Camera crew 1.2

Aantal geïnterviewden

Worden er voor de film veel mensen geïnterviewd? Dan gaat er meer tijd inzitten. Niet alleen in de voorbereiding, ook het draaien zelf kost veel tijd. Het hangt samen met het aantal opnamedagen. Bovendien willen we tijdens het monteren er voor zorgen dat iedereen voldoende in beeld komt.

Personeel 1.3

Acteurs

Soms worden er acteurs ingezet voor Corporate video’s. Ook stemacteurs en een voice-over vallen hieronder. Vooral wanneer je op zoek bent naar een speciale stem, kan dat invloed hebben de prijs. We adviseren je graag vooraf over de mogelijkheden.

Acteurs 1.2

Meer weten?

Vraag direct vrijblijvend een offerte aan, of neem bij vragen contact op via 085 303 37 86 of info@storytellingstudios.nl. Je kunt ook gebruiken maken van de whatsapp pop-up, je bent dan direct met ons in contact.

Neem contact op