Infographic laten maken?

Wil je een infographic laten maken? Bij Storytelling Studios kun je daarvoor terecht! We zetten de informatie die je wil delen moeiteloos om in een aantrekkelijke visuele presentatie waarmee jij eenvoudig je informatiedoelstelling kunt behalen. Met infographics kun je bijvoorbeeld:

  • Complexe materie begrijpelijk maken

    Infographics maken het gemakkelijker om complexe informatie te begrijpen omdat 90% van de informatie die naar de hersenen komt visueel is.

  • Duidelijke instructies geven

    Mensen die instructies met illustraties volgen, doen het 323% beter dan bij instructies zonder illustraties.  

Wil je infographic inspiratie opdoen?

Dan hebben wij een aantal mooie praktijkvoorbeelden voor je klaar staan. Klik op een van de afbeeldingen hiernaast en bekijk de mogelijkheden.

Wij helpen je bij het maken van jouw infographic!

Wil je graag meer doen met infographics maar weet je niet helemaal welke informatie het goed zal doen? Wij denken graag met je mee op business niveau in een vrijblijvende brainstormsessie. Zo vinden we samen de kern en komen we tot de meest waardevolle informatie .

Na de brainstormsessie maken we een conceptversie voor je. Hierin nemen we ook je huisstijl mee. Daarna schaven we net zo lang bij tot je helemaal tevreden bent. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag een gratis brainstorm aan!
 

Veelgestelde vragen

Wil je graag meer doen met infographics maar weet je niet helemaal welke informatie het goed zal doen? Of wil je misschien weten wat de prijzen zijn? Of weten hoe het creatieproces er uit ziet? Bekijk dan hieronder onze antwoorden op veelgestelde vragen.
example-background (2)

1 Wat is een infographic?

Een infographic is een weergave van informatie met behulp van tekst en content. Infographics zijn de perfecte tool om informatie op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier weer te geven. Ook complexe processen en producten of ingewikkelde structuren kunnen met een infographic begrijpelijk worden uitgebeeld. Maar een goede infographic maken is best een lastige klus. We leggen je graag uit hoe dit proces eruit ziet en hoe je een kwalitatieve infographic maakt.

2 Wat kost een infographic?

De infographic kosten zijn afhankelijk van de stijl waar je voor kiest en de complexiteit van de infographic. Als basisprijs rekenen wij €750 dat is inclusief de brainstorm en het bijschaven van het concept tot je er helemaal tevreden mee bent.

Wanneer je bewegende onderdelen toe wilt voegen, raden we je aan vrijblijvend een brainstormsessie aan te vragen. Zo kunnen we je niet alleen je wensen overleggen, maar ook een goed overzicht geven van de kosten.

3 Hoe ziet het creatieproces er uit?

Benieuwd hoe we jouw infographic maken? Dat doen we in 4 duidelijke stappen: 

1. Brainstorm
Iedere infographic vraagt om een helder concept. Wat wil je vertellen en wat moet er vooral niet in de infographic komen? Samen bepalen we de kern, aan de hand van de doelstelling die je belangrijk vindt. 

2. Informatie raamwerk
Jouw informatie werken we uit tot een informatie framework, waar de kern duidelijk in naar voren komt. We brengen de boodschap op de meest krachtige manier en simplistische manier.

3. Schetsen en styleframe
Tevreden met het informatie raamwerk? Dan starten we schetsen en de ontwikkeling van een styleframe waarin de stijl van jouw ontwikkelt wordt.

4. Oplevering & revisies
Zodra je de schetsen en het styleframe hebt goegekeurd starten wij met het designen van jouw infographic. Jij ontvangt een eerste versie van de infographic en vervolgens zullen we samen met jou de infographic helemaal finetunen. Met onbeperkte feedbackrondes, tot jij tevreden bent! 

4 Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

De doorlooptijd van een infographic is afhankelijk van het type  infographic en de lengte. We beginnen altijd met een brainstormsessie en daarna gaan we aan de slag met het framework.

Na goedkeuring van het framework streven we er altijd naar de infographic binnen 10 werkdagen op te leveren. Heb je met spoed een infographic nodig? Dan zorgen we ervoor dat dit proces wat sneller gaat.

5 Wat hebben jullie van mij nodig?

Onze designers gaan graag voor je aan de slag om jouw informatie om te zetten in een duidelijke infographic. We starten het proces met een online brainstormsessie. Voorafgaand aan de brainstormsessie ontvangen wij van jou graag alle aanwezige inhoudelijke documenten waarover jouw infographic moet gaan.

Heb je een vraag?
Bram de Vries
Oprichter & storyteller