Gemeenten De Liemers

over de klant

De 5 gemeenten in regio de Liemers zat in de afrondende fase van een nieuwe economische visie die ze als samenwerkende gemeentes gingen introduceren. Het advies en beleidsbureau Serveon heeft ons gevraagd om te helpen met het beeldend maken van deze visie.

Samen met de kennis Serveon en onze expertise in het uitleggen van complexe materie hebben we een 2D cartoon animatie gemaakt.

Het doel

Aan ons was ook de opdracht om het geschreven beleidsstuk in de animatie begrijpelijk te maken voor mensen die niet betrokken waren bij de visie. Een beleidsstuk van 10-tallen pagina’s omzetten naar een animatie van anderhalve minuut is nooit makkelijk. Met een duidelijke doelstelling vooraf en de kennis over het onderwerp van Serveon hebben wij een hele doeltreffende animatie kunnen neerzetten.

 

De Liemers laptop

De animatie

De animatie is gericht op de ontwikkelingen die plaats hebben gevonden en hoe de regio’s bedragen aan de economische groei van de Liemers. Wat naar voren komt is hoe het nu verder moet en wat het belang is van dat iedere gemeente mee doet. Door alle ambities uit het beleidsstuk op een leuke manier te animeren vult dit het zakelijke en formele karakter van het beleid goed aan.

De liemers Cartoon Animatie

Inzet

De animatie is in eerste instantie gebruikt bij de presentatie richting raadsleden van de gemeenten en vervolgens als communicatie middel richting verschillende partijen binnen de regio’s.

De Liemers inzet

Animatie laten maken?

Bel, mail of whatsapp Bram even ;)