Faber

over de klant

Faber is met ruim 2000 vakmensen aan het werk marktleider op het gebied van personeelsbemiddeling in de bouw- en schildersbranche. Ze zijn uitgegroeid tot de absolute specialist en met onze ambitieuze doelstellingen blijft Faber groeien.

Faber Personeel is een organisatie waar vakmannen- of vrouwen terecht kunnen voor werk waar ze zich goed bij voelen. Waar waardering voor vakmanschap vanzelfsprekend is.

De klantvraag

Faber kwam bij ons met de vraag of we voor hun een uitleg animatie te maken richting hun doelgroep. De doelgroep van vakmensen bestaat zijn praktisch ingerichte mensen, die vaak willen doen waar ze goed in zin. De USP’s van Faber sluiten hier perfect op aan.

Het inzetten van beeld en animatie richting deze doelgroep past ook goed binnen deze USP’s en de vakmensen. Deze recruitment animatie moest uitleggen waarom je bij Faber aan de slag moet gaan als vakmens.

Laptop Faber

De animatie

Het begon bij 1 animatie voor een employment concept van Faber. We hebben gekozen om hier een cartoon animatie in te zetten met veel praktische en herkenbare situaties voor de doelgroep van Faber.

Na het opzetten van de eerste uitleg animatie hebben wij nog 4 recruitment animaties gemaakt voor onder andere de schilders en bouw-vakmannen van Faber.

Faber tablet

Storytelling Studios heeft ons goed geholpen bij het maken van uitlegfilmpjes voor een aantal projecten van Faber. Van concept naar ontwikkeling hebben ze goed meegedacht, creatieve oplossingen aangedragen en zich flexibel opgesteld wanneer wij aanpassingen voorstelden. Een prettige partner die snel communiceert, deadlines haalt en afspraken nakomt. Een absolute aanrader dus!”

Project Management - Faber
Mick Krabben 

Inzet

De animaties zijn op allerlei verschillende manieren ingezet, bijvoorbeeld op Instagram als onderdeel van recruitment campagnes.

Veel van de animaties hebben we daar ook op ingericht, kort en krachtig, maar ook door met ondertiteling toe te passen en meer materiaal en specifieke formaten voor social media.

Faber illustratie

Animatie laten maken?

Bel, mail of whatsapp Bram even ;)