Rijks Universiteit groningen

over de klant

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationale universiteit, gevestigd in Groningen en bestaat al meer dan 400 jaar. Met resultaat: op invloedrijke ranglijsten bevindt de RUG zich op een positie rond de top honderd.

 

 

Het doel

Een grote organisatie als de RUG omzetten naar een geheel nieuw systeem vraagt vaak om goede communicatie en begeleiden. Dat is ook waarom veel klanten met implementatie vraagstukken bij ons terecht komen. Hoe maken we duidelijk waarom we dit doen?

Dat was ook het doel van de animatie voor de RUG; uitleggen wat de gedachte is achter en de voordelen zijn van het nieuwe bedrijfsvoering systeem bij de RUG. In 2 talen, zodat alle medewerkers weten wat ze moeten doen.

 

 

Rijks Universiteit Groningen animatie

De animatie

De RUG kwam bij ons met de vraag om een introductie video te maken voor de overgang naar het nieuwe bedrijfsvoering systeem AFAS. De vraag was of wij dit konden neerzetten in 2 weken tijdens de kerst. Gelukkig hebben wij al enige ervaring met het AFAS systeem en het produceren van uitleg animaties hier over. Door snel de probleemstelling in kaart te kunnen brengen en onze flexibele werktijden was de animatie in twee talen voor de jaarwisseling klaar.

Rijks Universiteit Groningen animatie

De animatie wordt hier met trots gedeeld. Storytelling Studios wist de toon heel goed te treffen; de juiste mix van ernst en een knipoog. En hartstikke helder. Ik vond de werkwijze heel plezierig: Storytelling Studios snapt binnen no-time waar het om draaide, dachten mee en schakelden razendsnel bij wijzigingen. In het weekend, 's avonds, in de kerstvakantie: Storytelling Studios ging gewoon door. De animatie was daardoor ruim op tijd af, super! 

Advies & Management
Margot de Jong
 

Inzet

In een grote organisatie als de RUG heb je te maken met verschillende interne communicatiemiddelen. Onze animaties zijn daarom ook over toe te passen. Van intranet tot TV schermen in de bedrijfskantine.

Rijks Universiteit Groningen animatie

Animatie laten maken?

Bel, mail of whatsapp Bram even ;)