Fontys Hogeschool

over de klant

Op de hogeschool in Eindhoven wordt veel onderzoek gedaan in verschillende disciplines. Natuurlijk wil een hogeschool dit ook publiceren zodat het gebruikt kan worden voor nieuwe onderzoeken. Voor het publiceren en verzamelen van onderzoekgegevens hebben ze besloten om te gaan werken met open acces. Een nieuwe manier van werken vraagt om een switch in de mindset van de mensen die het moeten gebruiken. Wij hebben een Cartoon Animatie gemaakt om dit in gang te zetten.

Het doel

Je wilt aan onderzoekers en gebruikers uitleggen dat centraal gepubliceerde onderzoeken de toegankelijkheid vergroot en vervolg onderzoeken beter maakt. Met deze uitleg animatie introduceren we een verandering op grote schaal in een manier van werken, door goede en duidelijke uitleg.

 

Fontys Laptop

De animatie

Kies je voor een zakelijke motion graphic animatie omdat je met software hebt te maken of juist voor een cartoon animatie omdat het eigenlijk gaat om mensen die deze software moeten gaan gebruiken. Wij vonden dat het beide belangrijk was en hebben een combi stijl gemaakt. We hebben de software duidelijke en simpel uitgebeeld en vervolgens in de cartoon stijl herkenbare situaties gecreëerd voor mensen die open access moeten gaan gebruiken. 

Fontys Tablet

Het is verassend om te zien hoe zij een niet sexy onderwerp, aantrekkelijk kunnen maken.

Priyan Bruins - Communicatie Adviseur

Inzet

Naast de veel gebruikte middelen als website en lokaal intranet moest deze animatie ook afgespeeld worden op informatieschermen verspreid door de scholen. Daarom hebben wij de animatie zo ingericht dat het ook van een grote afstand zichtbaar is en herkenbare iconen gebruikt. Om het verhaal van de voice-over op te vangen bij afspelen zonder geluid hebben we grote ondertiteling toegepast.

Fontys Inzet-1

Animatie laten maken?

Bel, mail of whatsapp Bram even ;)