icon-play

Fontys Hogeschool

Op de hogeschool in Eindhoven wordt veel onderzoek gedaan in verschillende disciplines.  Voor het publiceren en verzamelen van onderzoekgegevens hebben ze besloten om te gaan werken met open acces. 

 • Klancase page (14)

  Het doel

  Je wilt aan onderzoekers en gebruikers uitleggen dat centraal gepubliceerde onderzoeken de toegankelijkheid vergroot en vervolg onderzoeken beter maakt. Met deze uitleg animatie introduceren we een verandering op grote schaal in een manier van werken, door goede en duidelijke uitleg.

 • Klancase page (15)

  De animatie

  Kies je voor een zakelijke motion graphic animatie omdat je met software hebt te maken of juist voor een cartoon animatie omdat het eigenlijk gaat om mensen die deze software moeten gaan gebruiken. Wij vonden dat het beide belangrijk was en hebben een combi stijl gemaakt. We hebben de software duidelijke en simpel uitgebeeld en vervolgens in de cartoon stijl herkenbare situaties gecreëerd voor mensen die open access moeten gaan gebruiken. 

 • Klancase page (16)

  De inzet

  Naast de veel gebruikte middelen als website en lokaal intranet moest deze animatie ook afgespeeld worden op informatieschermen verspreid door de scholen. Daarom hebben wij de animatie zo ingericht dat het ook van een grote afstand zichtbaar is en herkenbare iconen gebruikt. Om het verhaal van de voice-over op te vangen bij afspelen zonder geluid hebben we grote ondertiteling toegepast.

Een soorgelijke animatie aanvragen?

Meer weten over de mogelijkheden en kosten? Vul onderstaand formulier in.