Bureau voor overheidscommunicatie

Goed communiceren is ontzettend belangrijk voor overheidsorganisaties. Storytelling Studios helpt gemeenten, ministeries en andere publieke organisaties bij het omzetten van complexe onderwerpen in een verhaal die door alle doelgroepen wordt begrepen.

Storytelling Studios is het bureau voor overheidscommunicatie. Welke vorm van video het beste past is afhankelijk van de informatie die er gecommuniceerd moet worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis brainstormsessie aan om de mogelijkheden te bespreken!

Onze werkwijze

Wij werken altijd met een vaste werkwijze om zo het productieproces zo soepel en transparant mogelijk te laten verlopen. Bekijk hieronder hoe wij dat aanpakken.

Brainstorm

1 Brainstorm

Iedere video vraagt om een helder concept. Wat wil je vertellen en wat moet er vooral niet in de video komen? Samen bepalen we de kern, aan de hand van de doelstelling die je belangrijk vindt.

2 Storyline

Het concept werken we uit tot een script, waar de kern nog duidelijker in naar voren komt. We brengen de boodschap op de meest krachtige manier, door gebruik te maken van beeld, audio en de combinatie daarvan

3 Productie

Tevreden met het script en de storyline? We verzorgen de productie. Voor een video die past bij jouw bedrijf en dat wat je wilt uitstralen.

4 Oplevering

We leveren je de video op, zodat je die kunt gebruiken op de website, in een nieuwsbrief of bijvoorbeeld op Social Media.

Onze animatiestijlen

Je kunt bij ons terecht voor vier soorten animaties, namelijk Custom animaties, Cartoon animaties, Whiteboard animaties en Motion Graphic animaties. Hieronder geven wij een korte impressie van onze stijlen en de bijbehorende prijzen.

Custom animatie

Een custom animatie is de crème de la crème van onze animatie stijlen. Elk element wordt vanaf scratch getekend en uitgedacht. Volledig uniek en uitermate geschikt voor het communiceren in eigen stijl.

De all-in prijs voor een custom animatie van 1 minuut betreft € 3500,-. Hier zit alles bij in! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis brainstormsessie aan om de mogelijkheden te bespreken!

Cartoon animatie

Een Cartoon Animatie helpt bij het begrijpelijk maken van complexe zaken voor iedereen. Wanneer het passend is, kan er ook humor worden gebruikt. Het helpt op een eenvoudige manier processen, producten en diensten te verduidelijken.

De all-in prijs voor een cartoon animatie van 1 minuut betreft € 2050,-. Hier zit alles bij in! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis brainstormsessie aan om de mogelijkheden te bespreken!

Whiteboard animatie

Bij een Whiteboard Animatie wordt er al tekenend een verhaal verteld met markeerstiften op een whiteboard. Het tekenen wordt ondersteund door een voice-over die uitleg geeft. Het is een simpele manier van uitleggen, die door veel mensen goed wordt begrepen en ook als prettig wordt ervaren.

De all-in prijs voor een whiteboard animatie van 1 minuut betreft € 1550,-. Hier zit alles bij in! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis brainstormsessie aan om de mogelijkheden te bespreken!

Motion Graphic

Een Motion Graphic Animatie is vaak wat zakelijker dan de cartoon animatie. Ook deze vorm van animatie helpt bij het verduidelijken van processen. Daarnaast worden informatiestromen en datasystemen met behulp van een Motion Graphic voor iedereen begrijpelijk.

De all-in prijs voor een motion grahpic animatie van 1 minuut betreft € 1050,-. Hier zit alles bij in! Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een gratis brainstormsessie aan om de mogelijkheden te bespreken!

Eerder werk voor overheidsinstanties

Wil je weten welke projecten wij eerder voor overheidsinstanties hebben uitgevoerd? We lichten er twee toe.

Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam heeft een breed aanbod van verschillende opleidingen en onderzoeken. Omdat de school zo groot is en de afzonderlijke faculteiten ook, heeft de faculteit Economics & Business ons benaderd om de standaarden en regelingen die van belang zijn voor alle studenten in een korte animatie toe te lichten. Zo worden alle studenten benaderd.

De animaties zijn in meerdere talen gemaakt en kunnen op verschillende plekken gecommuniceerd worden. Het product is daarom flexibel en kan bijvoorbeeld op social media als op een groot scherm worden getoond.

Gemeente de Liemers

Regio de Liemers bestaat uit 5 gemeenten die samenwerken. Samen hebben zij een nieuwe economische visie ontwikkeld. Om het beleidsstuk van 10-tallen pagina’s uit te leggen aan mensen die niet betrokken waren bij de ontwikkeling van de nieuwe visie, hebben wij een animatie gemaakt.

De animatie toont de ontwikkelingen en hoe de regio’s bijdragen aan de economische groei van de Liemers. Ook wordt duidelijk dat het belangrijk is, dat alle gemeenten meedoen en hoe ze het project verder samen kunnen uitvoeren.

De animatie is gebruikt bij het presenteren van de visie aan raadsleden van de gemeenten en als communicatiemiddel richting betrokken partijen. 

Heb je een vraag?
Bram de Vries
Oprichter & storyteller